Ļoti labi salātiņi ziemas krājumiem. Galvenais princips – pa kilogramam no katra veida dārzeņu.
Sastāvdaļas
1 kg burkānu
1 kg paprikas
1 kg sīpolu
1 kg tomātu
0,5 glāzes cukura
0,5 glāze sāls
250 ml augu eļļas
1 tējkarote etiķa esences (70%)
Lauru lapa
Daži smaržīgo piparu graudiņi
Pagatavošana
Burkānus nomizo, nomazgā un sarīvē uz rupjas rīves. Papriku sagriež daiviņās, pēc tam – strēmelītēs.
Sīpolu nomizo un sagriež daiviņās.
Tomātus sīki sagriež vai samaļ gaļas mašīnā.
Pārliek dārzeņus katliņā, pārlej ar augu eļļu.
Vāra pusstundu pēc uzviršanas.
Ieliek katliņā lauru lapu, 2-3 graudiņus smaržīgo piparu, etiķa esenci un vāra vēl aptuveni 5 minūtes. Sāli un cukuru
pēc garšas labāk pievienot vārīšanas beigās.
Pārliek salātus sterilizētās burkās, aizvāko un apgriež otrādi līdz atdzišanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pikanti biešu un burkānu salātiņi ziemas krājumiem. + Vēl 3 receptes!
Diļļu pasta – smaržīgas un gardas dillītes visu ziemu!
Tomātu un kāpostu salāti. Svētku galdam vai ziemas krājumiem!